tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

SEIKE pratar ut

Kategori: Allmänt

Under utställningen 365 saker att göra i Ronneby, blev det ett möte med SEIKE. Där ett litet kontorsrum blev vår avskilldring och vi kunde byta fraser med varandra.
 
SEIKE är 22 år och en mångsidig artist som är bosatt i Stockholm. I skolan så var det teatern som tilltalade honom en längre tidochsången fanns alltid där. Musiken kom in i hans liv och han tog med sig några vänner för att åka till Japan. SEIKE hade kontakter i Japan och tvekade inte att prata och  pressentera sig och vännerna, tack vare de mötena ledde det till framgångar med bandet Seremedy ett fem-manna band där han sjöng och Yohio spelade gitarr. Fast idag spelar SEIKE i bandet Kerbera som har tagit sig upp i branschen på egen hand. Förutom musiken så driver han en blogg och ett klädmärke med asiatiska skärningar, i Sverige skulle vi kalla det "feminimt". SEIKE vill att kläder ska vara vara adrogynt.
 
"Ens klädstil har ingenting att göra med sin läggning"
 

Just namnet SEIKE kom han på efter sin första resa till Japan när han vart där med två vänner. Under deras resa hade dem sett många band och punkband men ett av banden gjorde en låt där dem sjöng "Seike where is the suit". Väl hemma i Sverige så skulle de komma på varsit namn utifrån japan resan, och det var då namnet Seike kom upp i hans huvud tack vare låten han hört i Japan.
 
Hans nya band Kerbera började i sommras, då den tidigare gruppen valde att splittras av olika själ. Kerbera håller sig till rock-gangern och trivs stadigtmed det. Deras singel "Inglorious" släpptes på youtube och spotify den 28 September och bara efter fyra dagar hade dem redan hamnat upp emot 30 000 views. Då dem står på sina egna ben utan ett bolag i ryggen. Deras fans visar sitt stöd till bandet och Kerbera likaså mot sina fans. Det är tillsammans med fansen som dem gemensamt bestämmer vart spelningarna önskas vara och kommer bli.
 
 
 
"Jag kan avslöja, en sak"
 

Det kommer att bli en vår-turné med The Neverdies och Kerbera, dem håller fortfarande på med planeringen men namnet på deras Sverige turné är "vårskrik". Han gillar att göra saker som man älskar säger SEIKE. Det kommer vara två olika band och musikstilar men det är deras fan-skara som är nästan den samma. Dem vill nå familje-känslan med hela turnén och människorna. SEIKE delar även med sig att några av band medlemmarna lockas något enormt till landet USA, så nu har det blivit ett mål.
 
"Vi vill turnéra i USA men inget är satt ännu"
 
SEIKE tycker att deras fans är dem bästa. Och att dem ska se Kerbera med egna ögon utseende, musiken, hår, kläder det finns så mycket. Det viktigaste är att det inspirerar dem, på SEIKEs blogg finns det mycket att se och hämta.
 
 
SEIKE berättar ett bra minne. "Alla mina sommrar hos min mormor i Dalarna. Vi har haft mycket tid ihop och hon är en sådan genomvacker människa jag känner igen det även i min mamma. Tänk dig en bra Astrid Lindgren saga. Min pappa är min idol och han har varit så stöttande mot mig hela tiden."
 
 På bilden Kerbera. Foto av: Blogozine’s fotografer

När det kommer till inspirationen så får han det mesta ifrån sitt liv och olika sidor av djuphet. Att kunna ge andra Aha-upplevelser är något som han vill. Att man ska tänka till en extra gång på vad det är för ord som sägs. SEIKE älskar att skriva texter och att rimma, och få ihop det till något användbart.
 
Drömmar har alla och dom kan va stora, SEIKE talar om sina ideér. Han vill ha en butik där man kan köpa kläder och tattuera sig och fixa håret allt i samma. Och på kvällarna ska det en trappa ner vara en klubb. Han vill att alla hjälper alla, att man ska kunna driva och hjälpa varandra längs med vägen.
 
Tipsa fritt:
Klicka på länkarna för att följa, på djupet
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: