tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Soundcloud livet Del 1

Kategori: Allmänt

I staden Karlskrona så håller musikern Olle Andersson på att skapa sin egen musik som han sedan publicerar  via ett soundcloudkonto, där han går under namnet KEPPA. Det hela började med att han "hade för mycket fritid" och hans stora intressen var just datorn och musiken. Därav föll det naturligt att detta var någonting att testa på och syssla med.  
 
"Jag testade mig fram via datorn och fixade prylarna"
 
 
Han väljer att göra sin egna musik ifrån grunden, hans specifika område är "Drum and Base". Han berättar att han får sin inspirationen från olika melodislingor, sång eller raptexter som han har hört och gillar. När han skapar sin musik väljer han att gå på sin känsla.  
 
Olle/KEPPA håller också på med ett musikprojekt tillsammans med Nils Kirchberg (Stiipo- https://soundcloud.com/stiipo) där dem går under namnet Urban Amphibians. Namnet Urban Amphibians kom dem på tillsammans och det blev deras grej. När de började hade de inte känt varandra länge, men det var genom gemensamma vänner som dem fann kontakten till varandra och sedan startade deras gemensamma projekt, det var genom att musikskapandet var ett gemensamt intresse som idén kom upp. Deras projektet går ut på att slå ihop deras individuella musik till en gemensam idé där dem kommer väga upp varandra på ett unikt sätt, som en "musikbomb". Skapandet har  redan tagit sin start och låtar är på gång. (Mer om det kan du läsa snart, en intervju med dem båda är på gång!)
 
 
"Trevligt att ha någon vid sin sida. Inget är oförutsägbart"
 
 
Eftersom Olle Andersson hade velat kunna livnära sig på sitt musikskapande så är han redo att ta varje chans han får när det kommer till spelningar. 
 
KEPPA berättar ett minne. "Vi gjorde en hat-låt till ett bilgäng i Karlskrona, dem hörde låten. Hur fånigt är det inte att köra runt i bilar. Kompisar gjorde så att dem spelade upp låten för att driva med dem. Men i nuläget så är den borttagen."
 
 
 
 
KEPPA tipsar fritt:
Instagram: @keffdick
https://soundcloud.com/stiipo
 -Nils
Instagram: @nilskirchberg
 
 
Olle och några polare gör, säljer kläder och brädor
http://simplyfunkyapparel.blogspot.se/
 
Skrivet av: Emma Jolin, Evelina Fransson

Utökning i familjen

Kategori: Allmänt

Evelina Fransson har blivit en del av tidnings-projektet och kommer därför också att delta med intevjuer och texter till denna blogg. Då hon har stora erfarenheter kring musik och dess olika stilar, fast där den svenska hiphopen står henne närmst.
 
 
Hon driver även sin egna blogg som uppmanas att besöka- http://frallskiee.blogspot.se/
 
 
 

Ett möte via skype Vanligt Folk

Kategori: Allmänt

"Det beror på hur personliga frågorna är"
 
Deras gemensamma utgångspunkt är Göteborg och det är tillsammans med Andreas Carlsson, Jonas Abrahamsson som David Sundqvist utgör trion Vanligt Folk. I denna intervju talar David för hela gruppen.
 
( Från vänster David Sundqvist, Andreas Carlsson och Jonas Abrahamsson) Foto: John Ola & Ponnyn Håkansson
 
Vanligt Folk kombinerar synthljud, trummor och sång i form av punk. De olika medlemmarna väger upp varandra väldigt bra. Andreas som sjunger skriver alla texter och hjälper även till med att skriva musiken. Den största delen av musiken skriver David, och utefter det kommer Jonas och lägger till trummorna.
 
Andreas och David kände varandra sedan innan då dem började spela i samma band. Då snackade dem att det skulle vara kul att starta ett riktigt hårt och primitivt band med bara synthbas, trummaskin och sång. Dem testade att bolla lite låtideér fram och tillbaka ett tag sedan kom Jonas in i bilden ett år senare. De gjorde sin första spelning vintern 2011/2012. Sen började dem spela in grejer och skriva mer material under 2012. Det mesta av det dem skrev och spelade in då är inte utgivet.
 
 
"Texterna är på svenska och de sjungs om Vanliga grejer, inte så mycket hjärta, smärta, romantik utan mer Socialrealism"
 
 
Just namnet Vanligt Folk var inte så självklart från allra första början men blev det med tiden. Sen var det ett roligt namn också så varför inte. Några klara åsikter finns inte men man kan läsa, och lyssna på texterna och bilda en egen uppfattning och klura ut själva vad Vanligt Folk vill ha sagt. Det är upp till var och en men det är långt ifrån partipolitiska frågor, säger David. De är ganska odefinerbara för dem följer ingen agenda. Det finns inget budskap med texterna inga svar, det finns bara dåliga frågor skrattar David.
 
"Det blir ingen konst om man kommer med svaren"
 
 Foto: Mikkel Suppras

Man kan dra slutsatserna om ett politiskt budskap i låtarna och texterna men det är ingen utgångspunkt dem väljer att ha. Han berättar att allt är politiskt, i vad man än gör det finns så mycket. Samhällsfrågor, partipolitiska frågor som man kan engagera sig i och tycka till om.
 
 
"Personligen är jag inte så engagerad av det. Även om det är viktigt att se till så att inte helt fel gökar kommer in i riksdagen. Tror inte så mycket på det egentligen"
 
 
Vanligt Folk berättar ett minne. "Oj, det finns massa bra minnen. Det va jävligt gött när vi gjorde första EP:n som vi släppte i våras och när man fick den i handen det va wow. Där efter har vi gjort spelningar i sommras som varit kul. Det spelar ingen roll om man får sådanna här kommentarer på socialamedier om något man gjort utan det är kontakten med publiken som är viktig och deras reaktioner. "
 

Deras kommande plan är att de ska på turne i Stockholm, Oslo, Uppsala, Växjö, Malmö och Göteborg. Där dem även ska ha sin realesefest för sin singel Härdelsen. Efter singelsläppet kommer det finnas en musikvideo att följa upp. Turnen kommer bli deras sista kraft ansträngning 2013 sen går dem in i studion.
 
Vanligt Folk har en dröm där de hoppas kunna fortsätta göra bra musik och att konstulationen ska fortsätta. Ett gäng EP:n, folks reaktioner och deras egna reaktioner, dem vill känna wow känslan av att bli, kunna överraska.
 
 
Är ni Rebeller?
"Haha, Nej det vill jag inte påstå att vi är. Vi handlar inte om kamper och protester, skrattar David"
 
Vanligt Folk tipsar fritt:
Lyssna på oss på Spotify- Vanligt Folk
 
Skrivet av: Emma Jolin