tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Shuvit ger skatepunk

Kategori: Allmänt

En spelning i Ronneby, hemmaplan, gavs av skatepunk-bandet Shuvit i Ronneby. Ett möte med bandet blev det och det blev dags för svar på tal med Simon Kullberg och Linus Wiman.
 
Shuvit består av fyra galna medlemmar, Linus Wiman på (sång/gitarr), Simon Kullberg (trummor), Robert Dahlskog (stämmor/gitarr) och Rasmus Randewall (stämmor/bas). Dem levererar fullt ös med energi när det gäller och vet exakt vad dem gör. Dem har spelat ihop sedan Mars 2012.
 
 
Lin- "Det började med att vi behövde en trummis till Musik Direkt, sen ledde det till senare gigg och fler spelningar"
 
 
Innan musiken så var det sporten som va aktuell för Simon men hans astma blev senare ett hinder för honom, så han skaffade sig en gitarr. Han gick till Sensus i Ronneby med en barndomsvän för att skaffa sig ett plektrum, då fick han även höra talas om en rockskola. som lockade honom att börja. Väl där gick han från att spela gitarrtill att spela trummor som han även gör idag.
 
 
Lin- "Jag spelade bas i sexan och lyssnade på KISS"
 
 
Utifrån att ändra musiken han lyssnade på valde Linus senare att byta instrumment till gitarr. Han startade ett band som hette Switchblade Of Passion under mellanstadieperioden. Sen därefter blev det Heartprocess och sedan blev det till det nutida bandet Shuvit. Dem skriver ägen musik som kan handla om allt ifrån kärlek, supa, slåss, allt. Man får lyssna helt enkelt.
 
Från vänster Linus Wiman, Simon Kullberg (bak), Rasmus Randewall och Robert Dahlskog. Foto av: Maria Gadd
 
 
Sim- "Varför inte! Vi vill turnéra, vi är kukarna i bandet". Säger han när jag frågar varför dem valde att göra en Europa-turné.
 
Shuvit har inte bara gjort spelningar i Sverige utan dem har också rätt nyligen kommit hem ifrån sin Europa-turné som dem har trivts med. Europa-turnén har inte bara varit en upplevelse utan också ett hårt arbete, då dem har skaffat sig ett större kontaktnät och utvecklat sin fan-base utomlands samt i Sverige. Deras sammanhållning har blivit tightare som band men även privat.
 
 
Lin- "Vi älskar fansen och skulle göra allt för dem"
 
 
När det gäller spelningar så föredrar dem mindre lokaler med en massa folk, för det ska va svettigt. Men dem tar sina chanser och möjligheter som dem får. Inget kan bli för litet eller för stort för Shuvits. Realese-festen i Ronneby ville dem göra för att få ett bra avslut av turnén på hemmaplan en psykisk-kopia säger Linus.
 
 
Shuvit berättar två sjuka minne:
Lin- Första spelningen! Det var en skön känsla att spela på Musik Direkt. Sen var även Simon sjuk och hade riktigt hög feber så att han spydde i princip precis innan och efter framträdandet därefter la han sig ner och vilade. Han gav allt, sen gick vi även vidare i tävlingen också.

Sim- Sammanfattar delar av turnén som innehöll ölhävar-tävlingar, guldspyor, jägerbomber, snö i Belgien och en jävla snöstorm i Österrike...det var sjukt.
 
 
Kommande för Shuvit:
Albumsläpp 2014 (sommar)
8 datum-turné i Sverige
17 datum i Europa (Augusti)
Merchtryck på kläder är på gång
 
*Spelning på Oden, Karlskrona 13 December 2013
 
Spotify:
 
Skrivet av: Emma Jolin

Evenemang Ronneby

Kategori: Allmänt

 
"Snart är det dags, en kultur-bomb"

Tidninginkastad kommer att befinna sig i Ronnebys Kulturcentrum den 4 December. Där bjuds det på live-intervjuer (streaming tillkommer) uppträdanden och en massa underhållning. Säger bara att detta vill man inte missa....