tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Mike Raw

Kategori: Allmänt

Från Sverige till Danmark ut i världen och tillbaks igen. Så kan det se ut för Mike Raw..
 
Mike Raw kom ifrån en liten stad Oxelesund i Sverige, där han växte upp och spelade trummor som ett instrument i 4 år. Innan så lyssnade han mycket på rock och svensk musik, men när hans bror kom hem från en USA resa. Hans bror hade tagit med sig ny musik ifrån USA hem till Sverige och det började Mike att lyssna på direkt, så som Tupac  och Seickrets.
 
"Hasse Appelquist hjälpte mig ifrån problemen från gatorna, och visade mig beats på keyboard"
 
När keyboarden blev ett intresse så ville Mike spara filerna så han började med att spela in allt på kasett-band. Under skolperioden så parades han ihop med en svart kille och dem bildade genast ett team, då dem besatt olika kunskaper. Dem började mixa ihop sina egna stilar, dans och trummor, ja allt estetiskt älskade Mike, framförallt scenen. Under tiden så blev Mike upplockad av några äldre, VIPS, men hoppade sedan av då han inte hade tillgång till beatsen. Så han tvingade sin vän Niklas Karlsson att börja skapa, så nu finns gruppen L.R.H.U.R!? (Mc vem och Mc vad?).
 
"L.R.H.U.R!? va någonting alla sa och något man kunde skrika ut, så det blev vårt namn"

Han pratar länge och gott om Hasse Appelquist och vill tacka honom för allt han har gjort för honom. Då han har varit en stor del av honom i hans liv.  Hasse hade de tuffaste uppgifterna och det skötte han bra, han höll en på rätt spår och hjälpte en utan att man va medveten om det, säger Mike.
 
 
 
Mike hamnade i en dansk fosterfamilj i Danmark och där började han att spela på lokalradion i Spirited stage. Han gillar hardcore, rock men har sitt egna sound, och det hörs, eftersom han inte vill hamna i något slags fack.
Mike vill gå långt som musiker även som grupp men som solo också. Raw Wilder Beats, James Waden och Mike Raw produserar musik tillsammans i USA. Inspirationen får han ifrån jättemycket intryck, platser och musik, regge sen så är det bara att börja skriva ner allt.
 
"Man kan välja mellan två vägar, den långa eller korta. Jag väljer den länga för då blir allt bättre tillslut"
 
Hans åsikter är många, då han berättar att han är för kärlek men inte för krig då han tycker inte illa om mycket. Han står inte inne för något gangster aktikt utan han visar oss "berättelser beskrivelser om hur världen och samhället ser ut". När det kommer till olika spelningar och hur och vart han föredrar att ha dem är svårt att säga. Eftersom att han gillar alla han haft.
 
Mike Raw berättar ett minne: "Jag har spelat stora och små konserter i Danmark. Men jag måste säga att första mötet med Underground Graven Rocords. Jag träffade dem och det va då jag blev intresserad av dansk hip hop".
 
Foto: Michael Hornbogen
 
Hans kommande projekt är att åka till USA på möten och göra saker, och testa alla sorters ideér. Han har även ett Mixtape som han jobbar med. Kombinerat med sina drömmar och mål så går han i rätt riktining. Drömmer att man lyssnar på musiken han gör och skapar.
 
Mike Tipsar Fritt:
"Gå och hitta ny, nice musik och kom fram till vad ni gillar"
 
 
Skrivet av: Emma Jolin
 
 

Tunga toner med Dead Soul

Kategori: Allmänt

Dead Soul är en duo som består av Anders Landelius (sång och gitarr) och Niels Nielsen (diverse instrument och produktion). De själva säger att de inte vill se det som att de tillhör en speciell form av musikgenre. Däremot har Anders spelat blues sedan början av 90-talet och hämtar sina främsta influenser från den genre, medan Niels jobbar mer med den elektroniska genren. Det de kom överens om när de började jobba tillsammans med musiken var att Dead Souls musik skulle låta mörk och skoningslös.

”En del har valt att kalla det för ’industriell blues’ vilket väl inte är helt tokigt.”

 

Anders och Niels träffades första gången i början av 2000-talet. Anders producerade sedan Niels första skiva några år senare (2006/07) och blev bättre vänner under den tiden. När de sedan skulle samarbeta fram Niels andra skiva så upptäckte de, ju längre tiden gick, att det var inte en uppföljare till Niels första skiva som skapades, utan något helt nytt. De skickade, utan några större förhoppningar, en låt till Anders Fridén i bandet In Flames. Tio minuter efter de skickat låten fick de positivt svar av Anders Fridén och bara några veckor efter det så hade de fått skivkontrakt av Anders bolag Razzia Notes. Det va inte förens då de döpte sig till Dead Soul.

 

Deras budskap med musiken förklarar dem som så att. ”’In the darkness’ är en väldigt mörk platta och har kanske inte egentligen ett direkt budskap utan är snarare dels en betraktelse av en värld som inte utvecklats åt rätt håll och en personlig rannsakan. På sätt och vis så återkommer jag (Anders Landelius) ofta till ordet bikt då skivan på många sätt är en väldigt öppenhjärtlig och ärlig uppgörelse med ett stort antal tankar, känslor och upplevelser som till 100% är på riktigt. Att skriva texter som bygger på fantasier skulle för mig vara helt främmande”.

 

 

Som kreativa personer tycker Anders att det är viktigt att i någon mån använda sig av sitt utrymme till att uttrycka någonting som en tycker är viktigt. Framförallt, säger Anders, känner han starkt för den ”lilla människans” utsatthet i samhället där det är lätt att falla offer i det stora maskineriet. Han menar på att om någon är annorlunda från samhällets regler krossas de redan från skolåret och avsaknaden av solidaritet gentemot de som ses som svagare i vårt samhälle gör Anders enormt upprörd. Anders har, tyvärr, allt för många erfarenheter på hur illa det kan gå om en inte anpassar sig och följer den stora grå massan, berättar han.


”’In the darkness är en skiva som på många sätt är uppgiven men det är också viktigt att visa på hur viktigt det är att INTE ge upp, utan att fortsätta slåss. Något som tillexempel ’Do your job’ handlar om.

 

 
 
 

Dem tycker att sina lyssnare borde veta, att själva målet med att skapa något är förstås att det ska representera det man tycker är viktigt. Då dem är ett mycket ärligt band så tillvida att de inte skapar musik för någon annan än för sig själva. De anpassar sig inte till någon marknad eller försöker inte tillfredställa någon annan med det dem gör. De ägnade nära 6 år med att göra plattan och kunde bara lyssna på sig själva vilket va deras mål att fortsätta göra.

Eftersom skivan avhandlar mycket som är allvarligt och tungt så finns det förstås verkliga upplevelser bakom som man skulle kunna tala om men just nu så får låtarna tala för sig själv. För övrigt så är de nog på många sätt, precis som många andra som är besatta av att skapa något, en aning galna. Något som är en förutsättning för att orka hålla på med något så länge som vi gjort.

 

 

 

Responsen och reaktionerna som Dead Soul har fått på så kort tid har varit helt fantastiskt säger Anders. Eftersom processen har varit så lång och de utgick ifrån sin magkänsla, dem tvivlade ibland och ifrågasatte sig själva med vad dem höll på med. Och nu efter responsen vi fick så har det varit väldigt kul.

De har hela tiden haft en tilltro till det dem gjort och känt att det borde finnas människor som skulle kunna uppskatta deras musik men samtidigt så har de båda hållit på så länge i branschen att de vet att det inte alltid är så enkelt. Det skapas enormt mycket bra saker som går människor helt förbi. När Anders Fridén och hans bolag kom in i bilden så kände vi att vi åtminstone fick en ärlig chans att få vår musik exponerad för fler människor.  

 

"Vi är enormt glada över alla fina recensioner så är det främst de reaktioner vi fått ifrån "vanligt" folk som värmer mest"

 

Anders berättar ett minne: ” Att åka med Ghost på turné genom Skandinavien var en verklig drömstart för oss. Turnén kunde inte kommit bättre eftersom plattan ungefär funnits ute en månad när vi drog iväg. Vi hann med stora delar av Sverige, Norge och Finland vilket var perfekt. Att åka som support till ett större band kan ha sina sidor men såväl publik som Ghost och deras crew behandlade oss fantastiskt så det var otroligt kul.”

 

Just nu jobbar Dead Soul med att plattan skall komma ut på så många marknader som det går, samtidigt som de jobbar med att få komma ut och spela mer. De drömmer om att så många som möjligt ska höra deras skiva och att det ska fortsätta att gå bra under turnén 2014, men även att delta i en supportturné till något stort band.

Dead Soul gör sig allra bästa på större scener då dem är oftast 7 personer på scenen vilket kräver ett visst utrymme men vi är öppna för alla förslag och beslutar därefter om vad som är genomförbart. Rent geografiskt så åker dem dit de blir erbjudna att spela oavsett om det skulle vara Peking eller Vetlanda.  

 

Dead Soul delar med sig fritt:

” Vi måste passa på att tacka alla som under vårat första år gett oss sitt stöd. TACK!!!”

USA och Sverige

Kategori: Allmänt

Läget ser ut som så att jag Emma är i Californien, USA och ska under mitt år här hitta några guldklimpar att intervjua och tillföra till bloggen Tidninginkastad....så ha ögon och öron öppna.
 
Em- "Nu i sommar ska jag göra ett gäng intervjuer i Sverige"
 
I La Sweden ser de ut som så att Evelina Fransson gör inervjuerna i Sverige och plockar ut, chilly runt men håller koll på artisterna hemma...det är ett awsome koncept, så nu jäkla kör vi, ses i sommar!!
 
 
- Emma & Evelina Fransson