tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Mike Raw

Kategori: Allmänt

Från Sverige till Danmark ut i världen och tillbaks igen. Så kan det se ut för Mike Raw..
 
Mike Raw kom ifrån en liten stad Oxelesund i Sverige, där han växte upp och spelade trummor som ett instrument i 4 år. Innan så lyssnade han mycket på rock och svensk musik, men när hans bror kom hem från en USA resa. Hans bror hade tagit med sig ny musik ifrån USA hem till Sverige och det började Mike att lyssna på direkt, så som Tupac  och Seickrets.
 
"Hasse Appelquist hjälpte mig ifrån problemen från gatorna, och visade mig beats på keyboard"
 
När keyboarden blev ett intresse så ville Mike spara filerna så han började med att spela in allt på kasett-band. Under skolperioden så parades han ihop med en svart kille och dem bildade genast ett team, då dem besatt olika kunskaper. Dem började mixa ihop sina egna stilar, dans och trummor, ja allt estetiskt älskade Mike, framförallt scenen. Under tiden så blev Mike upplockad av några äldre, VIPS, men hoppade sedan av då han inte hade tillgång till beatsen. Så han tvingade sin vän Niklas Karlsson att börja skapa, så nu finns gruppen L.R.H.U.R!? (Mc vem och Mc vad?).
 
"L.R.H.U.R!? va någonting alla sa och något man kunde skrika ut, så det blev vårt namn"

Han pratar länge och gott om Hasse Appelquist och vill tacka honom för allt han har gjort för honom. Då han har varit en stor del av honom i hans liv.  Hasse hade de tuffaste uppgifterna och det skötte han bra, han höll en på rätt spår och hjälpte en utan att man va medveten om det, säger Mike.
 
 
 
Mike hamnade i en dansk fosterfamilj i Danmark och där började han att spela på lokalradion i Spirited stage. Han gillar hardcore, rock men har sitt egna sound, och det hörs, eftersom han inte vill hamna i något slags fack.
Mike vill gå långt som musiker även som grupp men som solo också. Raw Wilder Beats, James Waden och Mike Raw produserar musik tillsammans i USA. Inspirationen får han ifrån jättemycket intryck, platser och musik, regge sen så är det bara att börja skriva ner allt.
 
"Man kan välja mellan två vägar, den långa eller korta. Jag väljer den länga för då blir allt bättre tillslut"
 
Hans åsikter är många, då han berättar att han är för kärlek men inte för krig då han tycker inte illa om mycket. Han står inte inne för något gangster aktikt utan han visar oss "berättelser beskrivelser om hur världen och samhället ser ut". När det kommer till olika spelningar och hur och vart han föredrar att ha dem är svårt att säga. Eftersom att han gillar alla han haft.
 
Mike Raw berättar ett minne: "Jag har spelat stora och små konserter i Danmark. Men jag måste säga att första mötet med Underground Graven Rocords. Jag träffade dem och det va då jag blev intresserad av dansk hip hop".
 
Foto: Michael Hornbogen
 
Hans kommande projekt är att åka till USA på möten och göra saker, och testa alla sorters ideér. Han har även ett Mixtape som han jobbar med. Kombinerat med sina drömmar och mål så går han i rätt riktining. Drömmer att man lyssnar på musiken han gör och skapar.
 
Mike Tipsar Fritt:
"Gå och hitta ny, nice musik och kom fram till vad ni gillar"
 
 
Skrivet av: Emma Jolin
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: