tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Stiipo en soundcloud identitet

Kategori: Allmänt

 
"Ingen favoritstad, men men"
 
Nils Kirchberg är 16 år born and raised i Karlskrona, han producerar drum and bass under namnet Stiipo, på Soundcloud. Han har ingen fast genrer utan han gillar att testa sig fram och gå över musik-gränserna och skapa eget. Men i nuläget så har han inriktat sig på en serriös kärrier åt drum and bass delen. 
     Han valde att göra just elektroniskt musik för att det verkade häftigt och coolt att kunna skapa musiken med en dator, fast det tog lång tid innan jag märkte att jag hade potential, säger han. Nu har han hållt på med musiken i 2 år totalt men det var inte förrän 1 år sedan som han faktiskt började satsa på det på allvar.
 
Nils finner sin inspiration genom att lyssna på andras musik, men också av olika känslor och upplevelser i livet. Det är inte alltid att en bra låt enbart kommer ifrån bra känslor. Så dem jobbiga känslorna har lika stor betydelse, och det yttrar och uttrycker han i sitt musikskapande. Och det gör att man genast mår bättre säger han. Det viktaste Nils tycker att folk ska veta är att han gör sin egna musik, gamla som nya lyssnare är alla lika viktiga. 
 
"Jag tackar er tusen gånger om ni som lyssnar och delar med er av min musik"
 
Nils berättar ett minne: "Ett minne är väl första gången som jag faktiskt hade en officiell spelning som Stiipo med mina egna låtar, på vårat älskade Ungdomsställe Porslinan, tackar verkligen för det! Och jag hoppas att jag får spela där fler gånger i framtiden".
 
foto av: Adrian Allthin Gudinge
 
Hans kommande projekt är att fortsätta skapa ännu mer drum and bass så mycket som han bara kan. För att förhoppningsvis kunna få en bokning på den årliga Emmabodafestivalen. Den spelningen skulle han kunna ge Gratis- In it for the fame, not the gain säger han. Men drömmen är just stora spelningar på festivaler, så har det alltid varit för honom.
 
Nils/ Stiipo tipsar fritt:

"Alla ni som har någon dröm eller något mål, stå på er och fortsätt med det ni gör, för det lönar sig i slutändan, på alla sätt- One love"
 
 
 
 
Skrivet av: Emma Jolin