tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Fia Rolandsdotter släpper musikvideo

Kategori: Allmänt

Ursprungligen kommer hon ifrån Karlskrona men håller till i Stockholm.  Som musiker beskriver Fia sig som både lite själviskt, och har ofta en väldigt klar bild om hur en låt ska låta i slutet, vad tanken är. Samtidigt så är det otroligt viktigt att vara nyfiken och öppen mot nya musiker och deras sätt att jobba.
 
 
"Det är så man möts i musiken"
 
 
Musiken har påverkat henne mycket, då det är ett fantastiskt medel att förmedla känslor, upplevelser och även sitt eget tyckande också. Hennes genre är någon slags indipop säger hon. Fia är aktuell med sin nya musikvideorelease nu den 27 December i veckan. Som man borde hålla koll på.
 
 
"Indie står för mig, ett eget tänk, en egen vilja och driv, viktiga nyckelord i min musikerprocess!"
 
Fia älskar text och poesi och lägger stor vikt vid bra text, det är en möjlighet för lyssnaren att få en stund in i hennes skalle, bland hennes tankar och minnen. Hon finner en stor del av sin inspiration ifrån musik, upplevelser minnen och människor vardagligen.
 
 
Fias Release-släpp den 27 december kommer på tal. "Det är ett extremt kul sätt att visa upp sin musik genom! Hoppas det väcker nyfikenhet"
 
 
 "De roligaste och snyggaste människorna är musiker"
 
Hon har även flera projekt på gång bland annat släpper Fia sitt demo till våren/sommaren -14. Hon berättar att hon för tillfället går på en låtskrivarlinje på Kaggeholms folkhögskola utanför Stockholm, där hon skriver, spelar och sitter i studion. När de kommer till hennes drömmar inom musiken vill hon att fler människor ska kunna ta del av hennes musik och få möta och sammarbeta med fler musiker.
 
 
 
Fia Rolandsdotter berättar ett minne. "När jag skrev syster kom hem, så lekte jag med tanken hur det skulle kännas om en människa man tycker väldigt mkt om, en syster, skulle försvinna. Hur känns det, hur skulle jag reagera? Jag ville dessutom använda ett naivt sätt att se på det, ett barns perspektiv: "varför kommer du inte hem, varför kommer du inte och hämtar mig?". Musiken står jag för, arrangemanget tillstor del skapat tillsammans med mina fantastiska medmusiker på Kaggeholms FHSK och min mentor, Jocke Holgersson".
 
 
 

"Till våren kommer det förhoppningsvis ske en del live-gig, mest i Stockholms-trakterna", avslöjar hon.
 
 
Tipsar fritt:
 
 
 
 Skrivet av: Emma Jolin
 

Vapenbröder på plats

Kategori: Allmänt

I soffan satt två av de sju medlemmarna ifrån Vapenbröder, Sebastian Olsson och Rasmus Degerskär och delade öppet med sig. Vapenbröder spelar färgstark popmusik på svenska. Jag frågar hur det kommer sig att musiken blev något för dem.
 
 
Ras- "Det var när vi båda insåg att friidrotten va skittråkig"
 
 
Rasmus berättar att dem båda höll på med friidrott, men när han insåg att han inte va lika snabb som de andra så köpte sig Rasmus en bas istället, och började spela musik. Medan Sebastian gav det några år extra sen köpte han sig en gitarr och började med musiken på riktigt.
 
 
Under intervjun så fick de välja vilken av alla deras låtar som är deras favoriter, då dem hade helt olika. Sebastian berättar att hans är Nej tack och Rasmus valde, V för seger. Rasmus håller med Sebastian om att budskapet i Nej tack har ett starkt och bra budskap.
 
De vill att fansen ska veta att Vapenbröderna försöker få fram gemenskapen och livet i sig med deras musik. Det som är viktigt för Vapenbröderna är att man ska ta hand om varandra och kunna stå stadigt ihop, med hjälp av varandra.
 
Foto: Emnika Annika Karlsson
 
 
Eftersom bandet kommer ifrån Karlskrona så frågade jag vad de tycker om att det händer något för ungdomar i Ronneby (365 saker att göra i Ronneby).
 
Seb- "Det är fantastiskt bra! det borde hända mer arrangemang som det här, tycker vi"
 
 
Han fortsätter berätta om hur de jobbar på ett ungdomsställe i Karlskrona som heter Porslinan. Där han och många andra är delaktiga på att styra upp event och jobbar i cafét med hjälp av andra ungdomar. Så det är ett fantastiskt sätt att kunna påverka.
 
Utifrån musiken så är sporten ett stort intresse för Sebastian, då han säger att det är nog bara han utifrån bandet som har det intresset själv. Rasmus delar med sig att action-filmer är något som han väljer att gör på fritiden då film blivit ett extra intresse.
 
 
Dem avslöjar att dem har väldigt mycket pågång och även kommande projekt. Dem har nyligen varit i en studio i Lund i 2 dagar och spelat in nytt material. Det är mycket tid som har lagts och mycket bakgrunds arbete som inte syns utåt, så det är mycket på gång säger Sebastian.
 
Seb- "Så det gäller att ha ögon och öron öppna"
 
 
Rasmus fortsätter berätta hur roligt dem har det ihop, Vapenbröderna. Och att det är något dem vill fortsätta ha ihop. Och kunna spela sin musik på sina egna villkor, och gå sin väg.
 
Deras inspiration kommer ifrån Allt, säger Rasmus. Han delar även med sig att han finner mycket av inspirationen när han är arg, "tyvärr", säger Rasmus. Men då skriver han av sig det han funderar på.
 
Ras- "En dröm med bandet är att kunna försörja sig på musiken"
 
Tipsa Fritt:
Gå in och lyssna på deras musik på Spotify
Gilla deras Facebook sida
 
Ras och Seb- Om man är sugen på att spela musik och inte gör det redan, så bara kör. Tveka inte! Skit i vad andra säger och våga misslyckas! Man lär sig...
 
Skrivet av: Emma Jolin, Evelina Fransson

BRÄKNE HOBY

Kategori: Allmänt

 

Bräkne Hoby är Lars Lindquist soloprojekt sedan hösten 2012. Musiken och scenen har inte varit främmande för Lars innan dess, utan han har varit (och är fortfarande) aktiv med sitt band Billie the vision & the dancers.
Bräkne Hoby är ett relativt nytt projekt, men redan med ett stort fanbase. Lars berättar att det är flera fans som upptäckt Bräkne Hoby via Billie the vision, och vissa Bräkne Hoby-fans har aldrig ens hört talas om Billie the vision. Fansen är blandade, men med en sak gemensamt och det är kärleken till Bräkne Hoby.

Om en följer Bräkne Hoby på Facebook och en följer (eller är vän med) Lars på Facebook kan en knappt urskilja någon skillnad mellan Lars och Bräkne Hoby. Statusarna är rätt fram, kvicka och väldigt öppna och ärliga. Vi ställde frågan vem Lars är, och vem Bräkne Hoby är, vad är (och finns det någon) skillnad?

 

"Jag är nog mer tillbakadragen som person"

 

Intresset för musik har alltid varit mer eller mindre närvarande, men i Lars tidigare år var det fotboll som gällde innan musiken. Fotbollsintresset är fortfarande närvarande även om musiken har övertaget. Tidigare kunde Lars drömma om att få leva på sin musik och idag kan Lars säga att den drömmen har gått i uppfyllelse.

Lars får även chansen att berätta någonting som hans fans kanske inte redan vet, och han berättar att när han var yngre och spelade fotboll, spelade han tillsammans med Henrik Rydström som spelar för Kalmar FF (som kammade hem priset i Allsvenskan 2008 bla).

 

"Det vill jag att alla ska veta, att jag har spelat fotboll tillsammans med Henrik Rydström"

 

De som har sett Bräkne Hoby live, vet precis vad vi syftar på när vi frågar om hans klädval på scenen. För de som inte sett Bräkne Hoby live kan det berättas att när Lars äntrar scenen, gör han det iklädd ett par kalsonger, ett par solglasögon och en röd uppknäppt morgonrock. Väldigt speciell utstyrsel och en undrar hur idén kom till.

I en av hans videos (Du tände mig) går han in på Ica med samma klädsel och dricker mjölk direkt ur paketet. Detta är en scen även ur en film som heter Big Lebowsky, där karaktären The Dude går in i en affär och dricker mjölk direkt ur paketet, även han iklädd minimalistiskt med kläder och toppat med en morgonrock.

 

"Det var aldrig riktigt planerat att det skulle bli min scenklädsel"

 

 Foto: Emnika Annika Karlsson

 

Lars berättar om ett valfritt minne, och han berättar om ett minne som etsat sig hårt (och som dessutom gör en väldigt bra historia).
När Lars var mindre, brukade en av hans syskon försöka få Lars till att kissa ner sig, detta genom att få Lars till att skratta så mycket så det inte gick att hålla igen. Så var det speciellt en gång när han ligger i sängen ovanför sitt syskon (våningssäng). Självklart börjar Lars bror försöka få honom till att skratta, vilket han också lyckas med. Lars skrattar något extremt, och skall klättra ner för sängen för att springa på toa. Halvvägs ner för stegen säger hans bror ”Pissenisse”, som vanligtvis var det utlösande ordet. Det var alltid då Lars skrattade så mycket så att han kissade ner sig. Detta hände också denna gången, halvvägs ner för stegen säger hans bror ”Pissenisse”. Lars tappar greppet, faller ner mot golvet, skrattar, gråter. Och kissar ner sig.

 

”Och där låg jag, i min egen pöl av kiss, skrattandes och gråtandes på samma gång”. 

 

Skrivet av: Evelina Fransson, Emma Jolin

Sammandrag

Kategori: Allmänt

Här är en liten video utav kvällen, lite smått och gott. Se och njut, intervjuerna kommer snart!! Så här är en för-visning mina vänner...
 
 
 
 

SEIKE pratar ut

Kategori: Allmänt

Under utställningen 365 saker att göra i Ronneby, blev det ett möte med SEIKE. Där ett litet kontorsrum blev vår avskilldring och vi kunde byta fraser med varandra.
 
SEIKE är 22 år och en mångsidig artist som är bosatt i Stockholm. I skolan så var det teatern som tilltalade honom en längre tidochsången fanns alltid där. Musiken kom in i hans liv och han tog med sig några vänner för att åka till Japan. SEIKE hade kontakter i Japan och tvekade inte att prata och  pressentera sig och vännerna, tack vare de mötena ledde det till framgångar med bandet Seremedy ett fem-manna band där han sjöng och Yohio spelade gitarr. Fast idag spelar SEIKE i bandet Kerbera som har tagit sig upp i branschen på egen hand. Förutom musiken så driver han en blogg och ett klädmärke med asiatiska skärningar, i Sverige skulle vi kalla det "feminimt". SEIKE vill att kläder ska vara vara adrogynt.
 
"Ens klädstil har ingenting att göra med sin läggning"
 

Just namnet SEIKE kom han på efter sin första resa till Japan när han vart där med två vänner. Under deras resa hade dem sett många band och punkband men ett av banden gjorde en låt där dem sjöng "Seike where is the suit". Väl hemma i Sverige så skulle de komma på varsit namn utifrån japan resan, och det var då namnet Seike kom upp i hans huvud tack vare låten han hört i Japan.
 
Hans nya band Kerbera började i sommras, då den tidigare gruppen valde att splittras av olika själ. Kerbera håller sig till rock-gangern och trivs stadigtmed det. Deras singel "Inglorious" släpptes på youtube och spotify den 28 September och bara efter fyra dagar hade dem redan hamnat upp emot 30 000 views. Då dem står på sina egna ben utan ett bolag i ryggen. Deras fans visar sitt stöd till bandet och Kerbera likaså mot sina fans. Det är tillsammans med fansen som dem gemensamt bestämmer vart spelningarna önskas vara och kommer bli.
 
 
 
"Jag kan avslöja, en sak"
 

Det kommer att bli en vår-turné med The Neverdies och Kerbera, dem håller fortfarande på med planeringen men namnet på deras Sverige turné är "vårskrik". Han gillar att göra saker som man älskar säger SEIKE. Det kommer vara två olika band och musikstilar men det är deras fan-skara som är nästan den samma. Dem vill nå familje-känslan med hela turnén och människorna. SEIKE delar även med sig att några av band medlemmarna lockas något enormt till landet USA, så nu har det blivit ett mål.
 
"Vi vill turnéra i USA men inget är satt ännu"
 
SEIKE tycker att deras fans är dem bästa. Och att dem ska se Kerbera med egna ögon utseende, musiken, hår, kläder det finns så mycket. Det viktigaste är att det inspirerar dem, på SEIKEs blogg finns det mycket att se och hämta.
 
 
SEIKE berättar ett bra minne. "Alla mina sommrar hos min mormor i Dalarna. Vi har haft mycket tid ihop och hon är en sådan genomvacker människa jag känner igen det även i min mamma. Tänk dig en bra Astrid Lindgren saga. Min pappa är min idol och han har varit så stöttande mot mig hela tiden."
 
 På bilden Kerbera. Foto av: Blogozine’s fotografer

När det kommer till inspirationen så får han det mesta ifrån sitt liv och olika sidor av djuphet. Att kunna ge andra Aha-upplevelser är något som han vill. Att man ska tänka till en extra gång på vad det är för ord som sägs. SEIKE älskar att skriva texter och att rimma, och få ihop det till något användbart.
 
Drömmar har alla och dom kan va stora, SEIKE talar om sina ideér. Han vill ha en butik där man kan köpa kläder och tattuera sig och fixa håret allt i samma. Och på kvällarna ska det en trappa ner vara en klubb. Han vill att alla hjälper alla, att man ska kunna driva och hjälpa varandra längs med vägen.
 
Tipsa fritt:
Klicka på länkarna för att följa, på djupet
 
 

En dag kvar!

Kategori: Allmänt

 
"En teaser, som kommer teasa dig till att komma"
-Tidninginkastad
 
 

Avslöjar

Kategori: Allmänt

 
Har i dagarna haft möte med den skönaste Emnika som är en stor del av projektet
"365 saker att göra i Ronneby", då vi gått igenom vad som ska ske under dagen.
Klicka er vidare på de givna länkarna för mer info.
 
Datumet ni borde ha koll på är den 4 December, i Ronnebys Kulturcentrum. Det kommer bjudas på en massa festligheter, på plats kommer även Tidninginkastad finnas och göra live-intervjuer som för nuläget är hemliga! Så dyk upp
 
"Den exklusiva intervjun om SEIKE, släpps samma dag! Så som sagt 4 December. FettPow"