tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Emmaboda festivalen

Kategori: musik

Nu är det dags igen, en vecka som bjuder på trevligt sällskap och fete musik! 
-Ingen vila, utan dansa hela natten...
 
(Nästa vecka släpps även en ny artikel, avslöjar inget mer)

Missa inte!

Kategori: Allmänt

En man i gasmask och plastdräkt visade vägen.

Kategori: Allmänt

Ett "hemligt" möte i mörkret och en strålkastare mot mitt ansikte då musikgruppen Southern Death X, delar med sig. Enbart av en röst.
 
 
 
Ronneby bandet som samplar döende människors sista ord och gör det till medryckande dansmusik, om dödens livs tömning. Det sägs att döden är stor och skrämmande? men i detta fallet framstår det som något vackert, "Alla ska vi dö någon gång. Vill inte du dö?". 
 
Dem är produkter av sina liv, om de kollektiva misslyckandet och framgången. Musiken ska få folk att inse att varje död är unik, men att deras låtar ska tala för sig självt. Att dagens samhälle står för ytlighet och falskhet är ingen förvåning men SouthernDeathX väljer mer att gå på djupet och ärligheten. Om människan och döden. 
 
"Vi är tomma människor". Att framställa låtar går ut på att först ta samplade ljud ifrån döende människor och utifrån deras "rop på hjälp", så lägger dem till musiken efter hand. Med berörande texter, som är talar sanningen själv. Att få ta del av någon människas sista ord innan döden händer bara en gång.
 
Ett rop på hjälp fast mer som en njutning, att deras musik är dansbar och medryckande är ingen tvekan. Man börjar nästan tveka på sig själv och sin känsla, för man vet inte om man är på en fest eller begravning.
 
På Instagram kontot berättade dem om en realeas som ägde rum 20/7 i Ronneby då dem släppte låten "den autentiska rösten av en man som blivit skjuten". Det tog dem två år att göra till ett färdigt projekt, allt har spelats in i deras egen stylade studio. Även en musikvideo har gjorts till låten. "Realeasen blir av om inte någon dör".
 
Avslöjade att drömmen om att få en spelning på Emmabodafestivalen finns. "Folk ska bara förstå vår musik först, men man ska skrämmas, skratta, kunna knulla och dansa till vår musik".
 
 
Skrivet: Emma Jolin

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.