tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Ocensurerat

Kategori: Allmänt

Yepp, Commersen skrev en spalt om mig, som jag äntligen fått läsa. För mig gjorde dem de tydligt om vad dem ville och inte ville lyfta fram. Efter deras tveksamheter kan jag ju lägga in en kommentar själv då...
 
 
Det hela handlar om stycket Öppna och Stängda där jag anser personligen att dem har skrivit helt fel saker och omformulerat det på ett sätt som "Tidningen" kan stå för, censurerat. Men som jag tycker är halvgjort och lamt, skrev inte ens med bloggadressen eller Instagram- kontot. Jajaa...
 
"Skriv de jag säger, istället. Så svårt är de inte"
 
Vill bara påpeka att det är just därför jag har denna blogg-tidning för att jag vill att Artister, band o hela köret inte ska behöva känna att dem blir misstolkade eller missförstådda. Punkt.

Systrar för livet

Kategori: Allmänt

Duon Silversystrar från Göteborg blandar Jazzig soul med svensk hiphop. Dem har en hård attityd men kan tygla ner det och vara väldigt intima. Med inspiration från samhället, relationer och vardagen.
 
"Vi är snarare Fuck Yeah, you can do it. Än Fuck You, you are shit "
 
Duon består av Fröken B och Meldeah, dem är båda känslomänniskor och det är något som även syns i deras musik. Det kan vara på både gott och ont att vara människor som känner väldigt mycket, så toppar och dalar får man räkna med dock inte så mycket slentrian.
 
M- "Vi tror på godheten hos människor och vill att folk ska vårda och ta hand om varandra, tyvärr är det inte alltid så i samhället. Vilket kan resultera i låtar som är as-dekadenta eller väldigt Nä, nu jävlar"
 
FrB- "Som musiker är man ofta mångsysslare. Ser mig som syrran"
 
I de yngre åren fick Meldeah avsluta sin "fotbollskärriär" då hon pajade sitt knä. Under samma period så släppte Lauryn Hill sin platta (The Miseducation of Lauryn Hill). Meldeahs liv gjorde en drastisk vändning och hennes musikintresse växte. Hon har alltid varit en kreativ person som skrivit, sjungit, målat och spelat instrumment. Med det var musiken som blev hennes räddning, som blev till en självklarhet.
 
M- "Sen att jag har Syrran bredvid mig, som råkar vara en ruskigt tung rappare och exceptionell lyricist, ser jag som en gåva. Jag är sjukt priviligerad."
 
För Fröken B har intresset för musik alltid funnits och intresset av att få "skriva av sig" och skapa har bara lockat henne ännu mer. Hon har alltid kännt ett starkt behov av att få uttrycka sig. Hon älskar uttryckssättet, råheten, attityden och friheten. Rap låg henne närmast till hands, så det föll sig naturligt att det blev hennes element. Att ha en plats där man kan utnyttja hela sitt register Ocensurerat och kompromisslöst. Vardagen tillåter inte det på samma sätt.
 
FrB- "När jag stötte ihop med hiphop-kulturen i 15 årsåldern blev jag helt uppslukad"
 
Silversystrar har funnits sedan 2006 då båda flyttade till Göteborg. Dem hade tidigare gästat på varandras musik och spelningar något år innan flytten mot västkusten. Deras tanke från början var att bara göra några låtar tillsammans, då de båda gjorde musik som solo-artister. Men det blev ganska många låtar, och fler tillkommer utlovar dem.
 
Hiphop duon Silversystrar består av Meldeah (vänster) och Fröken B (höger)
- Budskapet till deras lyssnare är "Gör din grej". Respekt mot dig själv, respekt mot andra. Punkt.
 
Inom en snar framtid vill de fortsätta som musiker, lyckliga individer, starka förebilder och förhoppningsvis morsor. Men just nu har dem många projekt på gång. De ska bl.a ut på turné med Sånger från in- och utsidan i höst igen. Det är en föreställning med Solrosen och ett gäng grymma musiker/artister. Föreställningen handlar om relationen mellan frihetsberövande människor och de på utsidan. Det är en viktig föreställning om ett ämne som inte ventileras så ofta. De ska även i år ha föreställningar för både skolor och på anstalter med föreställningen.
 
De sammanställer även ett mixtape och har en rad goa spelningar framöver. Sen ska självklart debutalbumet få en uppföljare..
 
Det var många år sedan dem raggade spelningar, nu har dem privilegiet att få massa fina erbjudanden på grund av att folk hör/ser oss och gillar vår grej. Många gigg har dem ändå varit på, som festivaler, frtidsgårdar, anstalter, klubbar, bibliotek, scener i Hagfors med uppstoppade kängurur som rekvisita... You Name It.
 
Spelar ingen roll var deras spelningar håller till för dem kör alltid hårt och fullt ut för publiken, oavsett om dem är 20 eller 200 i publiken. Att få ha klubb-spelningar där alla sjunger med i låtarna är minst lika häftiga som att köra små intima akustiska gigs inför en sittande publik. Då finns det möjlighet att beröra. Dem är stort tacksamma över alla olika spelningar dem får och all den variation på människor/publik dem möter.
 
 
Silversystrar berättar ett minne. "Vi hade en sjukt fin weekend i Köpenhamn en höst för några år sedan. Vi åkte dit med inställningen att skriva. Vi satt på åtskilliga cafeér och ölhak och fyllde våra block. Hem kom vi med en ritning av ett lägenhetshus, bakgrundshistorier till fem fiktiva personer och deras relationer samt en massa textunderlag. Resultatet blev EP:n Tisdagsvägen 5B."
 
 
Deras drömmar och mål är att kunna fortsätta göra sin grej. Att bli inspirerade och att kunna inspirera andra. Dagen då man vaknar och tar allt för givet och inte finner någon lycka i musiken är dagen då det är dags att ta en paus från musiken.
 
Silversystrar tipsar fritt:
Surfa in på vår hemsida: www.silversystrar.se
Gilla vår Facbook-sida
Lyssna på oss på Spotify
Kika på deras videos på Youtube, och kom på våra spelningar!
 
Skrivet av: Emma Jolin

Instagram

Kategori: Allmänt

 
Det går att följa de kommande släppen och arbetet på Instagram kontot: tidninginkastad
 
 
--Då missar ni garranterat inget! "Du vill va  uppdaterad"
 
 
 

NIELS NIELSEN har talat

Kategori: Allmänt

Han vidgar ett större känslospektra med sin musik
 
Som liten grabb började han spela gitarr som instrument och fortsatte med det upp till tonåren. När han var i 13-14 års åldern började man kunna bränna cd-skivor på sina egna datorer.
 
"Jag såg upp till syrran och hennes kompisar som spelade in demos på kassettband"
 
Han minns att han gjorde en demo som han sålde för 20 kronor på skolan. Därefter så har musikskapandet bara fortsatt. med åren så insåg han att man kunde tjäna lite pengar på att spela in andras och sin egen musik.
 
"Eftersom det alltid varit roligare att göra musik än att ha ett vanligt jobb, så har jag bara fortsatt"
 
Det är ju omöjligt att inte utsättas för 1 miljard intryck per dag nuförtiden. Så inspirationen finns det ingen brist på för NIELS NIELSEN, däremot är det lite klurigare att sätta sig ner och göra någonting utav intrycken. Att finna tid och ro att spela in är en svårare process att få ihop.
 
NIELS NIELSEN började som hans soloprojekt i många år. Det blev på senare tid ett band som han hade ihop med två vänner, de har även släppt en skiva tillsammans. De har gjort videos, åkt ut och spelat och promotat skivan nu under något år. Fast projektet NIELS NIELSEN kommer att återgå till ett soloprojekt igen, då de andra har andra inriktningar.
 
"Att få göra exakt vad jag vill, hur jag vill, när jag vill, är egentligen anledningen till att jag började jobba själv från första början"
 
I höst släpps en skiva med hans andra band DEAD SOUL (deras debutskiva), som är något helt annat mot vad han gjort tidigare. Han ser fram emot responsen på det och att slänga sig in i rockbranschen. Han ska även producera två skivor i höst, som han tror skarpt på .
  Hårdrocksbandet NIGHT ifrån Lindköping samt TIKKLE ME från Eskilstuna.Två helt olika projekt som han ser fram emot och dess skapande.
 
"Det är utvecklande att jobba ihop med nya människor som tänker annorlunda än en själv"
 
NIELS NIELSEN delar ett minne- "Jag minns när jag var på min första rockkonsert. Jag var typ 13-14 år och gick och kollade på REFUSED i Åtvidaberg. Jag blev helt överkörd. Tyckte det va så jävla häftigt. Efter det spelade vi hardcore på varenda rast i två år"
 
 
Musikintresset växte hemifrån.Hans mor och far spelade inget själva, men de lyssnade på mycket musik under hans uppväxt. Hans syster spelade däremot gitarr och var lite av en musiknörd och grejade mycket med texter och låtar. Niels har alltid varit intresserad av instrument och har känt en dragningskraft till prylarna, han har aldrig tvekat att testa alla sorter.
 
Under uppväxten var det Absolute Music som spelades fram tills han hittade lite mer personliga favoriter. Även hans föräldrar och systers musiksmak präglade honom väldigt mycket. Högstadiet bestod av rock, black metal och death metal, senare snöade han in sig på pop och techno och på den vägen har det fortsatt.
 
"Jag gillar bra låtar och när det låter coolt, det är inte så komplicerat egentligen"
 
NIELS NIELSEN gör enkla låtar. Oftast med tre ackord som går runt och därifrån bollar han med ljud så mycket som möjligt och ändrar sångmelodin på något ställe och så kallar han det refräng. Många andra skapar med bryggor, b-delar, stick och andra smarta ackordföljder. Men detta är inte något för honom. Det får bli lite som det blir, att musiken ska komma till honom, han vill inte följa en mall för att skapa utan det ska komma fritt. Innan spelade han alla instrument och sjöng själv, men nu med dagens teknologi så använder han datorn. Med tanke på att han bor i lägenhet och inte kan spela in trummor där är datorn till stor hjälp för honom, så soundet har blivit mer och mer elektroniskt, på gott och ont.
 
Han vill skapa melodier som folk vill lyssna på, med ett sound som ska kännas som hans eget. Om det är akustiskt eller elektroniskt spelar honom ingen roll. Just nu klassas hans musik som rymdpop. Men han utlovar att nästa skiva kommer låta helt annorlunda. Ibland har han fått kritik över att han inte håller sig till ett "sound", men det struntar han fullt i.
 
"Om andra tycker det är för spretigt så får de väll sluta lyssna, jag gör ändå inte musiken för någon annan än mig själv"
Det är lätt att gå vilse i just den frågan, Varför man gör musik?
 
Ser sig själv som en nörd och rätt ointressant person vars liv kretsar bara nästan kring musik. Han önskar ibland att han blivit intresserad av något annat, men så har det inte blivit än så länge. Stormtrivs fast känner vibbar ifrån människor omkring sig att han borde vidga sina vyer lite. Men det får komma med tiden säger han.
 
Musik ska förmedla känslor. Det finns allt för lite musik som gör det anser han, dem gör det för enkelt för sig. Man kan förmedla det med text och ord men känslospektrat är ju lite bredare an så. Det handlar inte om hur musiken låter, är gjord, om det är sång eller inte, refräng efter 25 sekunder, eller om jag inte förstår språket det sjungs på. Utan om den har feeling och om maan KÄNNER något, då uppskattar Niels musiken. Det är så han gör sin musik.
 
"En av de bästa sakerna i processen av att göra musik är att förlora sig in i något, hitta saker och vända och vrida på ideér för att se vad som händer och vad man känner"
 
Ett hus med trädgård och en studio ligger i hans framtids förhoppningar. Viljan att livnära sig på att göra musik och spela in andra, håller honom vid liv. Målet är att kunna göra det på heltid. Han medger att jobbet har sina nackdelar men att han ser det positiva i vardagen ändå. Att bo i stan trivs han inte alls med utan han hade hellre tagit bussen om han skulle in till stan. Vill bo i närheten av en hage där det finns kossor och hästar.
 
"Det känns mer lockande än en trea i city"
 
NIELS NIELSEN har för det mesta bara spelat på klubbar och små konsertställen. Men han har även jobbat som turnéledare några år åt andra band. Han säger att han gillar festivaler eftersom det känns som stora firmafester. Han vill gärna spela mycket mer på festivaler än vad han gör i dagsläget.
 
"DEAD SOUL kanske kommer ta mig dit, vad vet jag, det blir en helt ny resa man ger sig in på"
 
 

Att folk överlag kommer på hans spelningar förvånar honom. Men han är alltid lika ödmjuk inför alla spelningar han får.
 
 
Niels tipsar fritt:
Historieätarna (repris nu i sommar)
John Vanderslice
har gjort en förbannat trevlig skiva som heter "Dagger Beach".
Allt som Sparklehorse någonsin har spelat in, och det mesta som Monkeytown Records släpper!
 
 


Skrivet: Emma Jolin
 

Släppet!

Kategori: Allmänt

 
 
4h i sträck, imon smäller det. BOOM, missa inte avslöjandet...