tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Beatzzeria

Kategori: Allmänt

"Rörde mig ifrån gangsterorten Tensta till bonnebyn Bräkne-Hoby"
 
Serhat Seroman Demirok är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade sedan till Bräkne-Hoby när han var 12 år gammal. Serhat är mannen bakom Soundcloud kontot: Beatzzeria, som är väldigt aktuell där med sin musik. Intresset för musiken har alltid funnits då hans pappa själv spelade musik, men hans pappa ville inte att Serhat skulle göra hiphop.
 
"Dagens hiphop kultur är ett skämt"
 
Serhat växte upp med musiken och gillade hiphop, rap och det elektriska soundet elektrisk hiphop. Han har proddat egen material i fyra år, men musiken kom senare. Han berättar att han och en vän till honom hade en prodcast på skolan där dem fick spela musik och samtidigt locka nya lyssnare dem hade ungefär 350 trogna lyssnare och fler tillkom.
 
För 3-4 år sedan så ägde och jobbade han på en Pizzeria i Bräkne-Hoby. Och en dag kom Frej Larsson dit och skulle käka, så undrade han vad det var för musik som spelades inne i lokalen. Serhat berättar att det är hans egna musik, så dem började genast samtala och då kom Frej även med namnförslaget Beatzzeria.
 
 
Hans inspiration är stark då han brinner för musiken. 70-tals musiken tilltalar onom mycket och ger honom mycket ideér. Men kärleken till att klippa och sätta ihop olika och nya sound finner han alltid ro i att göra. Serhat har även tydliga åsikter och ett starkt måtto i livet. Och det är att han Alltid tagit med folk och vill hjälpa dem med deras egna planer och drömmar, även atthjälpa dem att komma på nya ideér.
 
 
Serhat berättar ett minne. "Nordea banken 2006 Elegant dissar mig under en battle. Folk runt omkring oss skrattade åt mig, de tänkte nog vad är detta för något? Elegant släpper raderna: Jag ser en stoppskyllt men du är så jävla wack att du får smaka snoppsylt. Det va då jag blev ägd"
 
Projekten och planerna för framtiden ser ljusa ut. Beatzzeria vill komma in ett ett eget ganger med musiken. Han vill även produsera och lära ut och dela med sig av sin kunskap till ungdomar. Han ska även släppa eget material detta året, men det är fortfarande lite hemlighetsstämplat.
 
Hans stora dröm är att bli lika framgångsrik som en producent som är i USA. Serhat vill producera eget och bli bättre på det han redan kan.
 
 
"Bräkne-Hoby är ingen stad för mig, men det kommer alltid vara mitt hem för mig"
 
 
När det kommer till spelningar så tycker han det skulle vara häftigt att spela på festivaler där det är stort och mycket folk. Dit människor kommer för att dem gillar musiken. Han berättar också om Pizza-touren med Far&Son där han fick åka med. Han berättar om touren och hur dem slängde ut pizzor, mjöl och andra ingredienser ut till publiken, en häftig upplevelse säger han.
 
 
Tipsar fritt:

"Lyssnar du på hiphop, rap så måste du alltid sno någon annans flow"
  
 

1 Vecka sedan

Kategori: Allmänt

Nu har det gått en vecka sedan jag var med i tidningen Sydöstran, då jag ställde upp på en intervju, med Maria Gadd. Jag har fått höra att det har varit svårt att läsa eller att man inte har tidningen så lägger upp bilder på den. Så hoppas jag att det funkar på bättre på detta sättet..