tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Vapenbröder släpper musikvideo!

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter hela bandet i Stockholm och väntar nervöst, för att höra vad folk tycker om låten. Det är löjligt läskigt fast samtidigt skitspännande säger dem.
 
 
"Vi hade mer eller mindre gått in i en vägg"
 
Idag den 18/7 släpper Vapenbröder sin musikvideo till låten "Hur länge till", en låt som dem har jobbat väldigt länge med. Jag tror att jag skrev grunden till den för ca 2 år sedan, någon månad efter våran releasefest av vår första skiva "Elva streck", säger  Rasmus Degerskär. Dem hade jobbat så hårt med releasfesten och med allt vad det innebar, och sen när den va över var dem alla helt slut.
 
 
"Det fanns ingen gnista"
 
Samtidigt så skrev Rasmus "Hur länge till", en låt som handlar om att våga jaga sina drömmar. Hur rädslan för framtiden kan stoppa en så många gånger, och hur mycket andras ord och åsikter påverkar en. Han va så trött på allt sånt, allt skitsnack. Folk som började tycka att dem hade hybris bara för att de valde att fortsätta med att spela med bandet och inte lägga ner som så många andra gör.
    Han var trött på all stress om att man ska utbilda sig och så kallat "bli något", där någonstans kom låten "Hur länge till", fram från mina djupa suckar av alla bakhugg och min skräck av hur livet ska bli, säger Rasmus. Men när dem började spela låten i bandet börjadee allting lossna och dem återfann gnistan igen. De behövde kanske en liten bitter låt.
 
 
Låten är inspelad tillsammans med Mikael Gomilsek i The End Studio och Vapenbröder är hur nöjda som helst med hur resultatet och låten blev. Videon spelade dem in lite härligt och spontant förra våren på lite spridda ställen runt om i Karlskrona. "Björn Kindberg filmade, samtidigt som han stod på en longboard som drogs av Jesper och Pontus, så han kunde filma när jag gick längs med alla olika ställen. Det va sjukt många nödlösningar men det va jävligt rolig! Hemsnickrat är väl alltid bäst, säger han. Och för några dagar sedan klippte Leo Åkesson videon, och nu är den äntligen färdig att kastas ut!".
 
 
 

VAPENBRÖDER - HUR LÄNGE TILL (OFFICIAL VIDEO)

 
 
Till Hösten ska dem satsa på att åka ut och spela igen, de har blivit allt mindre det senaste året nu. Men det har samtidigt för dem varit en jävla verkstad att förflytta alla i bandet upp till Stockholm. Men nu när vi alla är här har vi inga ursäkter längre, så nu jävlar kör vii, säger Rasmus!
 
 
 
Skrivet av: Emma Jolin
 
 

Gustav Högmo en svensk Ed Sheeran

Kategori: Allmänt

 
Gustav Högmo skriver sina egna låtar om vad han helst inspireras av, eller allt han skriver om är rootat  ifrån han och hans vänners liv och sedan sätter han in det i ett scenario så man kan få upp en bild i huvudet när man lyssnar på den. Melodi-drivna låtar, han tycker om musik som har en tydlig och bra melodi. Men just nu håller han på med mycket akustiskt och expirimenterande men han började sina dar med mycket rock.
 
 "Ena veckan ville jag bli fotbollsproffs andra veckan ville jag bli hockeyproffs"
 
Han växte upp med att tycka att idrott var det "bästa som fanns", fotboll och hockey för det mesta. Men sen tonade intresset ner för honom runt 14 års åldern och han började leta efter någonting annat. En av hans polare hade ett band under den tiden och de tyckte han va riktigt ballt. Bandet sökte någon som kunde spela bas, Gustav hade aldrig spelat bas innan men "Fuck it" tänkte han och bara köpte en bas och lärde sig spela tags ifrån internet.
   Så under samma tid så började han lyssna på Blink 182 och hela deras musik, och live grejer gjorde att det blev hans nya stora intresse, så efter det så ville jag bli en rockstjärna.
 
 
Lite utanför Helsingborg ligger Viken, det var där bandet höll till. Bandmedlemmarna byttes kring lite. Från första början så spelade dem på skolan som en kul grej men sen så var det ett event i Höganäs kommun som heter Frispel en tävling mellan skolorna där dem väljer ut två band ifrån varje skola och sen går lärarna ihop och utser vinnarna, efter en spelning. Det är en väldigt fin scen med en spelning för 300 människor så det är en väldigt ball grej när man är fjorton bast, säger Gustav. Och dem vann två år i rad med bandet Make My Day, och priset va inspelningstid i en riktig studio där dem fick spela in sina egna låtar.
 
 
 
Make My Day spelade tillsammans i fem år, medan Gustav har hållt på i åtta år med musiken. Han har även tillsammans med en polare ett band som hette Banana Shake Down som förmodligen ska spela ihop igen under sommaren. Det hela började med att dem var uttråkade och skrev en låt om en kompis- Jesper. Hans kompis hade någonslags hemmastudio som dem höll till i. Det blev asdålig kvallite men en klatchig låt, säger Gustav. Dem fortsatte att göra musik och egna låtar som resulterade sig i 3st skivor som Banana Shake Down, Tillbaka till drömmarnas land och Eller alldeles alldeles underbart. Han beskriver skivorna som roliga och sagolika låtar, där dem gjorde allt skapande själva.
Dem skickar fortfarande material dem emellan och ideén om att fixa ihop något under sommaren är inte långt ifrån. Dem skrev även låtar till en film dem har gjort. Men under tiden så har Gustav skrivit egna låtar som inte riktigt har passat in i något av banden, men då har han haft det som sin solo-grej istället.
 
När det gäller musiken för Gustav så berättar han att han gärna skulle vilja ha det som sitt yrke. Och vill göra något inom musik och film världen, så han tvekar inte att stå inför en massa människor. 
 
 
"Jag har inte skrivit en vettig rap-låt ännu, det är svårt"
 
 
Det som inspirerade honom musikaliskt ifrån början var va Blink 182 och allt som föll under samma genger. Men nu är det mer akustisk musik och även hiphop och rap. Men när det kommer till det akustiska så är det Ed Sheeran som har inspirerat honom- på sättet han skapar sin musik och hur han gör sina live framträdanden. 
   Gustavs egna skapande ser ut som så att att han kommer på melodin först och sitter och trallar fram ideér på gitarren som han även har spelat in på mobilen för att kunna komma ihåg allt. Sedan sätter han ord till sin melodi och slutresultatet blir sedan en låt, det går inte att forca fram.
 
 
Gustav vill att hans lyssnare ska veta att det inte finns några undangömda åsikter eller synpunkter i det han skriver. Utan det är snarare scenarion och det är till för att folk ska må bra av att lyssna på det. De är inte så mycket att folk ska känna igen sig i saker och ting, det handlar inte om krig eller politik eller något sånt, det handlar om folk som är kära i varandra, eller hur det är att förlora någon.. det är mer känslor snarare än åsikter. Så det ska man veta, att kunna relatera och känna igen en känsla är en viktig del i det hela.
 
 
"Write about stuff you know "
 
När jag kollar tillbaka på klumpar av låtar jag har skrivit så är det väldigt tydligt vart jag stod i livet när jag skrev dem tillexempel. Det är dem tre samlingarna utav låtar som jag har gjort helt själv. Den första är väldigt tydlig, Åh jag va kär i en specifik person, andra är väldigt, Fuck allting jag får göra vad jag vill- lite rebell aktigt, tredje och nu, är mer om saknad och förlust, och djupare.
 
 
 
Gustav Högmo berätta ett minne: "Den absolut första gången som jag tänkte...hm kanske är jag duktig på detta kanske. Var med första bandet Make My Day, när vi hade skrivit en låt. Vi hade mycket trafik och lyssningar på våran myspace-sida och ett amerikanskt skivbolag hörde av sig och ville sätta vår låt på en samlingsskiva. Och vi visste inte riktigt om det va lurendrejeri, men dem skickade kontrakt och grejer och vi hade människor som kollade på det. Så vi fick med denhär låten på denna samlingsskivan som såldes på amazon.com och någon specifik kedja i Los Angeles, någon skivkedja. Det tyckte jag va awsome! Och så fick vi 10 kopier utav skivan, och så stod de våra namn och sånt ballt."
 
 
"När jag spelar själv så har jag även gjort mina bästa framträdanden så väntar jag fortfarnade att få göra det på lite större evenemang än bara hemma i Höganäs i Helsingborg."
 
 
Det senaste Gustav har gjort är en EP med sex låtar på som ligger uppe på Soundcloud. Som har blivit en riktning om vad han ville göra själv som soloartist, och under sommaren så kommer han även att jobba på kommande material, eventuellt ännu en EP eller skiva. Men han kommer att fortsätta med just den gengern. Men att försöka lägga upp mer videos på Youtube är också något som ska tillkomma mer, och marknadsföra sig själv mer och ha live-gigs. 
    Sen håller han och hans två polare på med ett litet projekt som dem ska ta tag i nu i sommar. Där dem har 3 låtar som ska spelas in, därav den ena sjunger sinnesjukt bra och Gustav och den tredje av dem ska stå för musiken. Men dem ska försöka sätta ihop ett band utav de, lite mer åt det rockiga hållet men melodiskt.
 
 
 
 
"Man vet att någon är jävligt duktig live om man kollar på en taskig mobilinspelning på youtube och fortfarande får gåshud"
 
 
Hans stora önskningar när det gäller spelningar så hade han velat spela på Sofieroslott, det är stället att spela på i Helsingborg och det är oftast bara svenska artister som spelar där och så har dem ungefär 5-6 st per sommar och alltid 20 000 pers i publiken. Sen finns det även de typiska stora ultimata ställena att få ha en spelning på Madison Square Garden. Och att själv få vara förband till någon större artist som Ed Sherran hade också varit varit riktigt kul säger Gustav.
      Drömmarna för Gustav är att kunna livnära sig på musik inför människor. Och att kunna ge en riktigt bra live-preformance är något som han prioriterar högt, och vill kunna ge eftersom det är en sådan stor inspiration för honom själv.
 
På hans Soundcloud konto finns de en massa låtar nu, men om man ska in och lyssna så ska man fokusera på dem sex översta låtarna. För det är det senaste han gjort, EP:n och hans solo. Men man kan även lyssna på hans gamla pop-punk-rockiga. Men man ska helst fokusera på det nya, säger Gustav. Han har även gjort en tribute-raplåt till tv-serien Community låten heter I Want Six Seasons And A Movie som man borde lyssna på.
 
 
Gustav Högmo Tipsar fritt:
 
Gå in och kolla på mina videos som jag har på youtube
och lyssna på min musik på soundcloud. Sen tycker jag att man SKA titta på Community, det finns fem säsonger som man borde titta på. Den är smart och rolig! 
Sen tycker jag att man ska lyssna på Ed Sheeran för akustisk musik
 
 
 
 
 
 
 Skrivet av: Emma Jolin