tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Vapenbröder släpper musikvideo!

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter hela bandet i Stockholm och väntar nervöst, för att höra vad folk tycker om låten. Det är löjligt läskigt fast samtidigt skitspännande säger dem.
 
 
"Vi hade mer eller mindre gått in i en vägg"
 
Idag den 18/7 släpper Vapenbröder sin musikvideo till låten "Hur länge till", en låt som dem har jobbat väldigt länge med. Jag tror att jag skrev grunden till den för ca 2 år sedan, någon månad efter våran releasefest av vår första skiva "Elva streck", säger  Rasmus Degerskär. Dem hade jobbat så hårt med releasfesten och med allt vad det innebar, och sen när den va över var dem alla helt slut.
 
 
"Det fanns ingen gnista"
 
Samtidigt så skrev Rasmus "Hur länge till", en låt som handlar om att våga jaga sina drömmar. Hur rädslan för framtiden kan stoppa en så många gånger, och hur mycket andras ord och åsikter påverkar en. Han va så trött på allt sånt, allt skitsnack. Folk som började tycka att dem hade hybris bara för att de valde att fortsätta med att spela med bandet och inte lägga ner som så många andra gör.
    Han var trött på all stress om att man ska utbilda sig och så kallat "bli något", där någonstans kom låten "Hur länge till", fram från mina djupa suckar av alla bakhugg och min skräck av hur livet ska bli, säger Rasmus. Men när dem började spela låten i bandet börjadee allting lossna och dem återfann gnistan igen. De behövde kanske en liten bitter låt.
 
 
Låten är inspelad tillsammans med Mikael Gomilsek i The End Studio och Vapenbröder är hur nöjda som helst med hur resultatet och låten blev. Videon spelade dem in lite härligt och spontant förra våren på lite spridda ställen runt om i Karlskrona. "Björn Kindberg filmade, samtidigt som han stod på en longboard som drogs av Jesper och Pontus, så han kunde filma när jag gick längs med alla olika ställen. Det va sjukt många nödlösningar men det va jävligt rolig! Hemsnickrat är väl alltid bäst, säger han. Och för några dagar sedan klippte Leo Åkesson videon, och nu är den äntligen färdig att kastas ut!".
 
 
 

VAPENBRÖDER - HUR LÄNGE TILL (OFFICIAL VIDEO)

 
 
Till Hösten ska dem satsa på att åka ut och spela igen, de har blivit allt mindre det senaste året nu. Men det har samtidigt för dem varit en jävla verkstad att förflytta alla i bandet upp till Stockholm. Men nu när vi alla är här har vi inga ursäkter längre, så nu jävlar kör vii, säger Rasmus!
 
 
 
Skrivet av: Emma Jolin
 
 

Kommentarer

  • De/dem säger:

    Trevlig artikel med ett trevligt band! Lite konstruktiv kritik bara: lär dig skilja på när man skriver "de" och när det ska vara "dem". Blir lite irriterande i längden att läsa, vilket tar fokus från innehållet. Ha det gott och keep on keeping on!

    Svar: Hej tack för din notering jag ska ha detta i åtanke! :)
    Ska jag skriva om Dig? [email protected]

    2014-07-19 | 16:32:59
  • shazi säger:

    fan va skön låt!

    2015-01-03 | 20:53:13
    Bloggadress: http://shazi.blogg.se/

Kommentera inlägget här: