tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Five N` High oväntat möte

Kategori: Allmänt

Dem är fem unga män i sina bästa år som råkade stöta på varandra i en stor vid värld. Felix Hagerborg, Olle Halldin, Erik Skeppar, Adrian Navarrette och Eric Königsson har fem olika viljor och stilar som har sin särskilda roll.  

Med tanke på att den musiken dem älskar inte skapas längre, så slog det dem att de helt enkelt måste göra den själva fast i sin egna tappning. Intresset kom för alla i tidiga tonåren när man slutade lyssna på Hitz for Kidz och annat smaskigt och tillslut hittade sin egen musikstil. För flera av medlemmarna i bandet så var det Led Zeppelin och Guns N’ Roses pch Black Sabbath som banade vägen för dem att plocka upp ett instrument.

 

"Men på nåt jävla märkligt sätt var det också filmen School of Rock. Tack Jack Black!"

Bandet Five N` High bildades år 2007 med Adrian och Erik, båda på gitarr. Under gymnasiet träffade Erik, Felix och något år efter anslöt även König som är en barndomsvän. Och Olle har varit med i strax över ett halvt år. Angående musiken så älskar dem skapandet och att spela live. Det blir något av en drog säger dem, så länge dem får möjligheten att fortsätta spela live så är dem nöjda. 

 

"Om någon tolkar en låt som att den handlar om dennes avlidna vandrande pinne. Ja, då handlar låten om en avliden vandrande pinne." 

 

Med livet som deras inspirationskälla så har dem alltid någon slags baktanke med sin musik och deras texter. Allt är väldigt känslostyrt och handlar allt som oftast om saker som man känner eller gått igenom, och musiken blir då ett sätt att ventilera dessa plågor.
     De berättar att dem inte har några direkt budskap, definitivt inget direkt politiskt utan de skriver om människors problem som alla kan relatera till. De lämnar alltid utrymme så att lyssnarna får tolka själva, det är aldrig för specifika.

 

Five N` High berätta ett minne: "Vår bassist König lyckades, under sin första spelning med oss, spilla ut en öl över en av gitarrförstärkarna, vilket försenade spelningen en timme eftersom den gick sönder. Han fick senare dels betala förstärkaren samt betala i en jävla massa skit från resten av konsertbesökarna samt arrangören. Senare samma kväll bestämmer sig König för att göra en bakåtvolt från en väldigt hög soptunna vid Sergels torg. Kvällen slutade med ett sjukhusbesök och ett sprucket näsben".

 

Dem berättar om sina kommande planer, då dem ännu inte har släppt alla tre låtar som dem spelade in i Mars. Men dem kommer släppas inom det snaraste. Till sommaren har dem planerat att spela lite olika spelningar utanför Stockholm och till hösten åker dem till USA för att göra en turné - ungefär som missionärer som sprider musikgudarnas budskap till alla hörn i vår underbara värld.

 

"Våra spelningar har ofta varit vilda. Väldigt kul för oss, mindre kul för arrangörerna och väktare."

Five N` High tycks dra en viss typ av publik, och vi älskar den typen, säger dem. Rockspelning är ingen jävla golfrunda, det krävs energi från både publiken och såklart från bandet också. När de har bra energi så smittar det av sig på publiken och de börjar röra på höfterna vilket höjer deras energi nivå. Det är en slags ge-och-ta-relation mellan bandet och publiken och det blir så jävla bra!
   Drömmen dem har är att 
stå inför 10.000 personer(eller mer) som sjunger med i våra låtar. Det är en dröm om något, säger dem!

 

Five N` High tipsar fritt:

"Scenen för den här typen av rock är på nytt födelse. De mest inflytesrika och inspirerande banden som vi har lärt känna längs vägen är dessa: Carubine, Primate X och Ordos"

Kommentarer

  • RC säger:

    Lär dig skillnaden på DE och DEM din skojare!!


    Kan du byta ut ordet DE mot VI, så är det DE.
    Kan du byta ut det mot OSS , så är det DEM.

    Svar: Hej! Tack för din notering:) blir superglad av tipsen, jag behöver höra det! Detta ska givetvis föbättras, ses snart!
    Ska jag skriva om Dig? [email protected]

    2014-09-23 | 16:20:55

Kommentera inlägget här: