tidninginkastad.blogg.se

En internet-tidning som skriver om artister, band och musikgrupper och lyfter fram de DEM vill ha sagt

Nytt från Vapenbröder

Kategori: Allmänt

Rasmus Degerskär ifrån gruppen Vapenbröder berättar om deras nya låt. Och om hur deras gemenskap har vuxit med åren som individer och som grupp.
 
Låten ”Elljusspår” handlar om en ”vi-känsla”, en ”backar du mig, så backar jag dig” mentalitet. Det är en låt som växte mer och mer i oss under tiden som den skrevs och proddades, vi är väldigt glada för resultatet. Vi gjorde en musikvideo tillsammans med Jonatan Lund och den blev otroligt snygg. Jonatan lyckades dra ihop ett grymt team och skådisar, så sågs vi i snön och hade en kall och härlig fest.
 
 
 
Just nu håller vi på att göra färdigt de sista detaljerna inför nästa låtsläpp, vilket känns kul. Det är alltid så trist att släppa en låt och inte veta när nästa ska komma, men den här gången la vi upp processen på ett annat sätt. Det kommer inte bli någon spelning i Karlskrona sommar och det är nog för det bästa. Spelningen på Live Green förra sommaren var så jävla fet och vi vågar inte sabba den känslan. Det får vila lite. Så har vi energi framöver.
 
"Karlskrona har alltid gett oss så mycket kärlek på våra spelningar, vi vill kunna leverera när vi väl kör."
 
Jag skulle säga att vi har växt väldigt mycket, på olika plan. Musiken har såklart förändrats markant, vilket vi alla trivs med. Det har bara blivit så naturligt, utan att vi försökt tvinga fram något. Vi har lugnat ner oss från det hetsiga soundet vi började med, och lärt känna oss själva. Elljusspår och För mina vänner är ju absolut mer dystra men också pampigare i soundet äntidigare låtar, vilket vi tycker är nice. Sen har de också hänt mycket i oss själva som individer och som familj. Vi var 18 år när vi skrev vår första låt och spelade våra första spelningar. Då var vi dödsrädda för att inte slå med musiken, att inte kunna leva på att spela. Så är det inte längre, vilket är en lättnad. Nu skriver vi musik för att vi älskar det, vi spelar för att det är det bästa vi vet. Jag skulle göra vad som helst för att de andra ska må bra, och jag vet att de skulle göra likadant. I och med det så har vi ett större gemensamt självförtroende i det vi gör och det tror jag leder till bättre låtar.
 
"Vi är som en familj, vi försöker ta hand om varandra."
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: